Vijvers

   
Overview

Het beste voor de vijver
Onder vijverbouwers is Ecolan al jaren synoniem voor topkwaliteit in rubber vijverfolie en aanverwante producten. Met Ecolan EPDM rubber vijverfolie opent zich een wereld van mogelijkheden om van elke vijver iets bijzonders te maken.

Hoe waterpartijen meer glans krijgen
Nederland is van oorsprong een waterrijk land. Die historie weerspiegelt zich onder andere in de vele fraaie, kunstmatig aangelegde waterpartijen. Ecolan vijverfolie is een revolutionaire stap vooruit die vijverbouwers oeverloos veel mogelijkheden biedt.

Multifunctioneel inzetbaar
Ecolan vijverfolie is een ideaal materiaal voor bodemafdichting van tuin en siervijvers. Tevens is het uitstekend toepasbaar in waterpartijen bij recreatieparken, golfterreinen, kantoorparken, etc.

Blijvend soepel en elastisch
Elasticiteit is het sleutelwoord. Die eigenschap maakt Ecolan vijverfolie bijzonder geschikt voor diverse vijvervormen en randafwerkingen. PVC-buizen en houten palen kunnen moeiteloos worden doorgevoerd en waterdicht ingewerkt. De tot ± -45 ºC vorstbestendige folie is prima onderling te verlijmen als ook op steen, hout, beton, etc.

Bestand tegen wortel doorgroei
Ecolan vijverfolie is vervaardigd uit milieuvriendelijk EPDM rubber en speciaal ontwikkeld voor de aanleg van kweekvijvers voor kwetsbare vissen en schaaldieren. Deze unieke folie is bestand tegen worteldoorgroei*. Hierdoor is nagenoeg iedere vorm van oeverplanting mogelijk.

Geen agressieve weekmakers
Ecolan vijverfolie bevat geen giftige stoffen, geen zware metalen en agressieve weekmakers. Vissen en planten kunnen eventueel direct na de aanleg in het water worden uitgezet. De folie is 100% UV- en ozonbestendig, wat het geschikt maakt voor zonrijke locaties.

Duurzaam

Ecolan vijverfolie kan prefab en op maat worden geleverd in iedere gewenste afmeting en is dus snel en eenvoudig aan te brengen. De hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid is verzekerd: Ecolan rubber vijverfolie heeft een verwachte levensduur van tenminste 30 jaar.

Services