Kunstgras

Overview

Kunstgras wordt al vele jaren toegepast bij diverse sporten. De eerste honkbalvelden werden in Amerika al aangelegd in de jaren ’60. Daarna volgden in de jaren ’70 de hockeyvelden en begin jaren ’80 werden de eerste voetbalvelden aangelegd met kunstgras. Eind jaren ’90 werden er voor het eerst kunstgrasproducten geproduceerd die speciaal bedoeld waren voor de landscapemarkt.

Velvetgrass legt al bijna 10 jaar kunstgras aan in particuliere tuinen, balkons en daktuinen. Maar ook sportveldjes en valdempende ondergronden bij speelplaatsen voor scholen en gemeenten. Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die voor een onderhoudsvriendelijke invulling van de ruimte rondom een bedrijfspand kiezen. Voor al deze verschillende toepassingen zijn ook allemaal verschillende soorten kunstgras nodig. De kracht van Velvetgrass is dat we niet afhankelijk zijn van 1 fabrikant maar we kopen de beste producten in bij diverse producenten. Heeft u dus al ergens kunstgras gezien wat u mooi vindt dan is de kans groot dat wij deze kwaliteit ook kunnen leveren voor een voordelige prijs.

Wij werken uitsluitend met Europese producten die gemaakt zijn van PE vezels. Dit  betekent dat onze producten geen zware metalen bevatten en tevens UV bestendig zijn volgens DIN-53387.

Als eerste bedrijf in deze regio hebben we al een aantal jaren geleden ervaring opgedaan met geweven kunstgras. Dit gras is een stuk moeilijker te installeren dan het bekende getufte kunstgras maar biedt wel veel voordelen t.o.v. getuft gras.

Wat is het verschil tussen geweven en getuft kunstgras?

Voordelen geweven gras t.o.v. getuft gras:

  • Alle sprieten staan rechtop en doordat het geheel driedimensionaal geweven is zijn de sprieten verankerd in de backing. Hierdoor weinig vleug en ziet het gras er van alle richtingen hetzelfde uit
  • De backing van geweven gras is zo sterk dat er 30 jaar garantie op wordt gegeven.
  • Een supersnelle waterdoorlating dus het gras is bij een goede onderbouw zeer snel droog.

Kan ik kunstgras zelf installeren?

Het kunstgras kan in veel gevallen door u zelf worden geinstalleerd. Als het grotere oppervlakken zijn en/of veel vormen met obstakels dan is het aan te raden om onze hulp in te schakelen. U kunt altijd een uitgebreide handleiding meekrijgen indien u zelf wilt installeren.

 

Services